Nieuws

Russen bombarderen ISIS weer weg bij Palmyra

11-12-2016 09:36

Zware luchtaanvallen door het Russische leger hebben Islamitische Staat naar de randen van de Syrische stad Palmyra verjaagd. Dat melden AFP en het zogenaamde ‘Syrische Observatorium voor de Mensenrechten’ vandaag. Eerder waren strijders van ISIS flink opgerukt in de stad die in maart door Syrische regeringstroepen met veel vertoon werd terugveroverd.

Verrassingsaanval

Strijders van ISIS waren zaterdag de oasestad Palmyra ingetrokken. Alleen sommige delen in het zuiden waren nog in handen van het regeringsleger. Ze namen na een verrassingsaanval omliggende heuvels in en slaagden erin het grootste deel van de antieke stad weer op het Syrische regeringsleger te veroveren.

De bevrijding van de historische stad Palmyra werd in maart door de Russen nog gevierd met een klassiek concert. Hiermee schetsten zij een contrast met de terreurbeweging, dat executies tegen het decor van de ruïnes voltrok. Met een verrassingsaanval wisten de strijders van de ‘Islamitische Staat’ het door de Russen gesteunde regeringsleger nu in verlegenheid te brengen en snel op te rukken in de stad.

(TPO/ANP)