Buitenland

‘Zwarte magiër’ vermoordt twee jongetjes

11-12-2016 12:39

Een man uit het zuidoosten van Pakistan heeft toegegeven twee jongens te hebben gedood tijdens het praktiseren van ‘zwarte magie’. Tegenover de politie verklaarde hij dat het plan tot de ‘duiveluitdrijving’ niet van hemzelf afkomstig was maar van zijn oom, die eveneens bekendstaat als een exorcist.

Sikender Bagerani had de jongetjes, een van 6 en een van 7 jaar, eerst gekidnapt, schrijft het Pakistaanse dagblad Dawn. Na de moorden dumpte hij de lijken in het kanalensysteem van het gebied.

De oudste van de twee kinderen werd 7 jaar geleden gewurgd en in een vijver teruggevonden. “Ik pleegde de misdrijven op aanwijzing van mijn oom zodat hij me verder zou onderwijzen in de duistere kunsten”, aldus Bagerani, die gisteren werd gearresteerd in de plaats Tando Ghulam Ali. De moordenaar is inmiddels aangeklaagd, naar zijn oom Ahsan wordt nog gezocht.

Exorcisme door traditie en slechte zorg

Mede door tradities en gebrekkige medische voorzieningen zou ‘zwarte magie’ nog immer wijdverbreid zijn in vooral rurale regio’s van Pakistan. Regelmatig vallen er doden en gewonden bij de tovenarij. Zo verbrandde begin dit jaar een 8-jarig meisje haar gezicht toen een duiveluitdrijver haar hoofdje in een pot met vuur duwde ‘om demonen te verjagen’. Afgelopen augustus nog overleden een vrouw en haar dochter door een vuurritueel.