TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Salafisten in Duitsland ondersteund door Saudi-Arabië, strategie voor meer radicaal-islamitische invloed

Ook Qatar en Koeweit proberen groei salafisme in Duitsland te bevorderen

Salafistische moslims in Duitsland worden met medeweten van regeringen in golfstaten actief ondersteund door radicale religieuze organisaties uit Saudie-Arabië, Qatar en Koeweit. De (financiële) steun aan salafisten in Duitsland is bedoeld om meer moskeeën te bouwen, meer radicaal-islamitisch onderwijs te kunnen geven en om meer radicale predikers te kunnen inzetten met als einddoel het kunnen verspreiden van de radicale islam in Duitsland. Dit blijkt uit onderzoek van de Süddeutsche Zeitung in samenwerking met Duitse publieke omroepen op basis van inlichtingendiensten.

Duitsland telt nu ongeveer zo’n 10.000 radicale, salafistische moslims en de vrees bestaat dat vluchtelingen makkelijk slachtoffer worden van radicalisering door salafisten.

Uit onderzoek door Duitse inlichtingendiensten blijkt dat erbewijs is voor actieve betrokkenheid van diverse bekende salafistische organisaties uit voornoemde Arabisch-islamitische landen. Zo wordt met geld van de Golfstaten geprobeerd grote salafistische centra te bouwen in e Duitse steden net als salafistische moskeeën en madrassa’s.

Schokkend genoeg blijkt dit allemaal onderdeel te zijn van een grote, meerjarige strategie van de Golfstaten om meer invloed te verwerven in Europa en Duitsland.

Lees ook: Machteld Zee waarschuwt volkomen terecht voor de politieke islam.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.