Buitenland

Salafisten in Duitsland ondersteund door Saudi-Arabië, strategie voor meer radicaal-islamitische invloed

12-12-2016 18:36

Salafistische moslims in Duitsland worden met medeweten van regeringen in golfstaten actief ondersteund door radicale religieuze organisaties uit Saudie-Arabië, Qatar en Koeweit. De (financiële) steun aan salafisten in Duitsland is bedoeld om meer moskeeën te bouwen, meer radicaal-islamitisch onderwijs te kunnen geven en om meer radicale predikers te kunnen inzetten met als einddoel het kunnen verspreiden van de radicale islam in Duitsland. Dit blijkt uit onderzoek van de Süddeutsche Zeitung in samenwerking met Duitse publieke omroepen op basis van inlichtingendiensten.

Duitsland telt nu ongeveer zo’n 10.000 radicale, salafistische moslims en de vrees bestaat dat vluchtelingen makkelijk slachtoffer worden van radicalisering door salafisten.

Uit onderzoek door Duitse inlichtingendiensten blijkt dat erbewijs is voor actieve betrokkenheid van diverse bekende salafistische organisaties uit voornoemde Arabisch-islamitische landen. Zo wordt met geld van de Golfstaten geprobeerd grote salafistische centra te bouwen in e Duitse steden net als salafistische moskeeën en madrassa’s.

Schokkend genoeg blijkt dit allemaal onderdeel te zijn van een grote, meerjarige strategie van de Golfstaten om meer invloed te verwerven in Europa en Duitsland.

Lees ook: Machteld Zee waarschuwt volkomen terecht voor de politieke islam.