Buitenland

Schokkende beelden: Franse moslimwijken waar vrouwen ongewenst zijn in openbare ruimtes

14-12-2016 22:25

De Franse journaliste Caroline Sinz ging voor TV2 op pad in geïslamiseerde buitenwijken van Parijs en Lyon om te zien, en te laten zien, hoe het er is gesteld met vrouwenrechten. Zoals te verwachten viel is het er helemaal niet gesteld met vrouwenrechten. Er zijn geen vrouwenrechten. En eigenlijk ook geen vrouwen want die zijn vrijwel nergens welkom. Café’s en winkels, het is allemaal verboden terrein voor vrouwen. Het straatbeeld wordt gedomineerd door mannen, en als er al vrouwen zijn te zien dan dragen ze in duidelijk geen kort rokje of spijkerbroek.

Twee moslima’s uit de betreffende buurten verzetten zich tegen de misogynie en laten met een verbogen camera zien wat er gaande is in het verlichte en vrije democratische Frankrijk (Europa, 2016) waar iedereen gelijk is, behalve moslima’s.

Hulpverleningsorganisaties zeggen dat islamisten ‘bepaalde wijken in Franse steden bezet hebben’ en na het zien van de reportage moest ook de Franse staatssecretaris van sociale zaken toegeven dat er inderdaad ‘wijken bestaan waar vrouwen niet worden gerespecteerd’ maar dat komt dan door ‘religieus fanatisme’ en ‘de meeste Franse moslims zijn daar geen volger van’.