Buitenland

1000 moslims sluiten straat in Londen af, schreeuwen ‘Allahu Akbar’, eisen kalifaat

15-12-2016 16:18

Zo’n 1000 moslims zijn woensdagavond bijeengekomen bij de (nu verlaten) Syrische ambassade op het Belgrave Square in Londen om te bidden en te protesteren tegen het bloedvergieten in Aleppo. Door de enorme menigte raakte de straat een uur lang afgesloten. Er werd veelvuldig ‘Allahu Akbar’ geroepen en sommige demonstranten lieten luidkeels hun verlangen naar een kalifaat horen. Ook werd om het ‘straffen van de Verenigde Staten’ gevraagd voor het bloedvergieten in Aleppo. Eén van de sprekers verkondigde dat alles de schuld is van Amerika en de CIA.

Een ‘dichter’ die was gevraagd te komen spreken liet onder andere het volgende weten:

 

“We hebben een kalief nodig die deze straten kan reinigen. Het kalifaat zal legers verslaan en terugvechten. Mep de raketten terug naar hun eigen land, dat is het plan. Wereldheerschappij is nakende. We kunnen groeien en deze idioten uitschakelen.”

 

De groep demonstranten was duidelijk verdeeld in mannen en vrouwen. Er werden spandoeken vertoond met daarop oproepen voor de vestiging van het kalifaat, ondertekend door Hizb ut-Tahrir Britain.

De demonstratie was een alternatief voor een andere demonstratie in Downing Street die was georganiseerd om de slachtoffers in Aleppo te herdenken.

 

https://youtu.be/DertljWw77Y