Buitenland

Dader schietpartij Islamitisch centrum Zürich is gevonden dode man: Zwitsers-Ghanees (24)

20-12-2016 10:03

De dader van een schietpartij bij een Islamitisch centrum in Zürich, waarbij gistermiddag drie mensen zwaargewond raken, is de dode man die later in de buurt gevonden werd. Dat meldt Blick. Over het motief is nog niets bekend, de politie houdt deze middag rond twee uur een persconferentie.

Update 16:51 – dader is Zwitsers-Ghanese man met ‘occulte ideeën’

De 24-jarige man die verantwoordelijk is voor de schietpartij is volgens de laatste berichten een “Zwitser met Ghanese wortels”. Men gaat er van uit dat het geen terreurdaad betreft. De eerdere moord zou een bekende van de man betreffen, waarmee hij later gebroken heeft. Een motief voor die moord, een Chileen die afgelopen weekend werd vermoord, en de schietpartij bij het Islamitisch centrum is nog onduidelijk.

Wel spreekt geeft de politie aan dat de dader een voorliefde had “voor het occulte”. Volgens sommigen zou hij bij het schieten “ga weg uit ons land!” geroepen hebben, maar dit kon de politie nog niet bevestigen.

Update 15:00 – 24-jarige dader uit Zwitserland

De man die maandag drie mensen neerschoot is een 24-jarige man. Er lijkt geen sprake te zijn van een terroristische achtergrond, meldde de politie dinsdag. Wel zou de man ook achter de moord op een andere man zitten. Dit slachtoffer werd afgelopen weekend dood gevonden in een speeltuin in Zürich.

Klopjacht op dader

Direct na de schietpartij werd er een klopjacht geopend op de dader, en vrij snel werd er een dode in de nabijheid van het centrum aangetroffen. Destijds wilde men nog niets aangeven over de eventuele betrokkenheid van deze man bij de schietpartij. Op dit moment is over de mogelijke beweegredenen dus ook nog niets bekend.