Binnenland

Meer en sneller ingevoerde anti-terreurwetten

21-12-2016 09:03

Ons land gaat met maatregelen tegen terreur vaak verder dan buurlanden. Alleen: veel wetten zijn nog niet in werking. Bovendien moet er voor het voorkomen van radicalisering nog een schep bovenop. Dat is volgens De Telegraaf de teneur in de Tweede Kamer na de aanslag in Berlijn.

Volgens PvdA-Kamerlid Recourt blijven veel wetsvoorstellen bij de Eerste Kamer hangen: “Er moet echt tempo gemaakt worden.”

VVD-Kamerlid Tellegen: “We weten natuurlijk niet of het aan onze veiligheidsdiensten te danken is dat er in Nederland nog geen grote terreuraanslag heeft plaatsgevonden. Wel stel ik vast dat er in Nederland een fors pakket maatregelen tegen terreur ligt dat ze in omringende landen nu versneld aan het invoeren zijn.”

Dat is allemaal mooi en natuurlijk geeft het u een veilig gevoel om meer van uw privacy in te leveren aan de uiterst competente minister van justitie Ard van der Steur en zijn staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Maar zo lang de asielzoekers hier zonder enige controle het land blijven binnenwandelen, kunnen wij ons afvragen of al die repressie wel zinvol is.

(ANP/TPO)