Binnenland

Ook onderwijsinspectie achter imamschool van Islamitische Universiteit aan

21-12-2016 10:36

De Islamitische Universiteit van Europa (IUE) in Rotterdam, waarvan gisteren bekend werd dat dat er drie bestuurders zijn opgepakt op verdenking van belastingfraude, is ook in beeld bij de onderwijsinspectie. Die stoort zich aan het schermen met de naam ‘universiteit’, zo weet het Algemeen Dagblad, terwijl de master islamitische geestelijke verzorging een hbo-opleiding is. Ook de Vrije Universiteit (VU) is boos op het instituut.

VU-logo op de website

De VU, uit Amsterdam, stoort zich aan het feit dat het logo van de Vrije Universiteit op de site van de IUE te vinden is, terwijl er geen band tussen de twee onderwijsinstellingen is. “We hebben niets, maar dan ook helemaal niets, te maken met deze instelling”, verklaart een woordvoerder tegenover het AD.

iue1

Volgens de onderwijsinspectie gaat de IUE met de tekst in het Turks en Arabisch over de schreef, de omschrijving “hoog niveau academisch onderwijs” past niet bij de accreditatie van de opleiding.

Het belastingnadeel door de fraude zou in totaal 2,5 miljoen bedragen. De FIOD deed een inval en twee van de drie gearresteerde bestuursleden zouden nog vast zitten. Rond de 2.000 mensen hebben volgens de verdenkingen op valse gronden voor in totaal circa 8,5 miljoen euro aan belastingaftrek geclaimd.

Titelafbeelding: Google Maps