Buitenland

ISIS verbrandt twee Turkse soldaten in nieuwe executievideo

22-12-2016 22:37

In een door ISIS vrijgegeven video is te zien hoe de terreurgroep twee mannen levend verbrandt. De twee zouden volgens de berichten Turkse soldaten zijn, zo meldt ook de doorgaans goed geïnformeerde SITE-Intelgroup. In een dor veld moeten de twee mannen geketend rechtop staan terwijl het vuur aangestoken wordt, de video roept met de beelden de eerdere verbranding van een Jordaanse piloot in herinnering. De gruwelijke executie is volgens de terreurgroep een “vergelding voor het bombarderen van Moslims” door de Turken.

De terreurgroep toont de twee soldaten in een kooi, maar laat ze daarna kruipen naar de plek waar ze levend verbrand worden. Deze video zou zijn vrijgegeven door de ISIS ‘provincie’ Aleppo. Het is een video die vrij snel volgt op de gevangenneming van de soldaten. Turkije gaf eerder toe contact te hebben verloren met twee van haar militairen en het ISIS ‘persbureau’ Amaq claimde dat in de regio van Aleppo twee mannen gevangengenomen zouden zijn. Dat lijken nu deze twee slachtoffers te zijn.

Let op zeer schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2824738″]

Zwaar weer

De video, een van de gruwelijkste tot op heden, komt nu ISIS in Syrië en Irak in zwaar weer lijkt te zitten, de groep is steeds meer land van het zelfuitgeroepen ‘Kalifaat’ kwijt, hoewel het laatst wel weer Palmyra wist te heroveren.

Over het algemeen wordt aangenomen dat ISIS zich wil verleggen naar aanslagen plegen in andere landen. De aanslag in Berlijn met een vrachtwagen pas in die modus operandi, waarbij de terreurgroep mensen in andere landen oproept daar aanslagen op ‘ongelovigen’ te plegen. Zo’n de facto zelfmoordmissie wordt nu zelfs als alternatief voor uitreizen gepresenteerd.

Verder claimde de terreurgroep de afgelopen tijd verschillende aanslagen in talloze andere landen, van Jordanië tot Nigeria.


isis-t3 isis-t4 isis-t1