Binnenland

Nederland is helemaal áf: controleur checkt of mensen hun konijn niet opeten met kerst

22-12-2016 10:00

Mensen die een konijn als huisdier uit de konijnenopvang in regio Rijnmond halen, kunnen na de feestdagen een controle verwachten van de Dierenbescherming, schrijft het AD. Dit om te checken of Flappie kerst het eindejaarsdiner heeft overleefd. U mag namelijk niet zomaar een konijn de strot afsnijden en met wat wijn en kruiden in de pan stoppen in deze kapotgefeminiseerde maatschappij.

Dat een konijn in een hokje altijd nog een beter leven heeft dan de miljoenen dieren die wij elk jaar gewoon wél mogen opeten van de Dierenbescherming, doet niet terzake. Dat de meeste konijnen, groepsdieren by the way, hun hele leven alleen in een hok slijten en af en toe hardhandig worden ‘geknuffeld’ door een verwend kind dat drie maanden na aanschaf niet meer naar het beest omkijkt, is ook allemaal geen reden voor controle. Dit terwijl zulke konijnen vermoedelijk het liefste zich zouden ophangen aan hun hooiruifje, qua kutleven.

Maargoed, sentiment regeert in dit land harder dan maarschalk Tito op een slechte dag, dus hebben wij controleurs die begin januari het polsje van uw konijn komen voelen. Mocht het beest om andere redenen tijdens de feestdagen de geest geven, bewaart u het kadavertje dan maar even. In de vriezer ofzo. Want zonder dood bewijskonijn doorstaat u de controle niet.