Binnenland

Extreemlinkse site plaatst foto’s agenten bij anti-Piet protesten, roept op tot agentenjacht

23-12-2016 09:10

De extreemlinkse website Indymedia heeft een soort van parodie op het populaire spel Pokémon Go online gezet, Poke-a-Cop, waarin close-up foto’s te zien zijn van agenten die optraden tijdens illegale anti-Zwarte Piet demonstraties. De foto’s zijn verzameld in een zogemaande ‘Copdex’ en voorzien van commentaren over de betreffende agenten inzake hun gedrag tijdens het oprollen van de illegale demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht. Het is de bedoeling deze agenten te ‘jagen’. Zo staat er als instructie:

screen-shot-2016-12-23-at-9-09-07-am

Volgens Indymedia zelf hebben zij over deze opruiing en bedreiging een mail ontvangen van de Rotterdamse politie waarin onder meer staat:

Er is daarvan inmiddels aangifte gedaan ter zake opruiing en bedreiging met openlijke geweldpleging, strafbaar gesteld bij de artikelen 131, 132 en 285 van het Wetboek van Strafrecht. In verband hiermee werd inmiddels binnen de politie Eenheid Rotterdam een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Poke-a-Cop, door Indymedia omschreven als ‘satire’, is inmiddels offline gehaald, wel staan er nog screenshots van de geweldsoproepen online.