TPOok!

 
Buitenland

Vermoedelijk jihadistische aanslag op nachtmis Filipijnse kerk: 16 gewonden

Zuid-Filipijnen al langer onrustig en toneel van aanslagen

Persbureau Reuters bericht dat er bij een bomaanslag op een katholieke kerk op het Filipijnse eiland Mindanao zestien mensen gewond raakten. Een granaat ontplofte buiten de kerk, onder de gewonden is een politieagent.

Volgens Reuters is de aanslag nog niet opgeëist maar zijn de Filipijnen vaker het toneel van islamitische terreur. De omgeving van de kerk wordt nog onderzocht na berichten over een tweede explosief dat er zou zijn achtergelaten.

In heel Zuidoost-Azië zijn veiligheidsdiensten extra alert rond kerst en oud en nieuw. De Australische en Indonesische politie hebben al bomaanslagen verijdeld en Maleisische antiterreureenheden hebben verdachte islamitische militanten opgepakt.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.