Buitenland

Rusland uit dreigende taal over Amerikaanse sancties

29-12-2016 22:04

De nieuwe Amerikaanse sancties tegen Rusland zijn wat dat land betreft “contraproductief en zullen het herstel van de bilaterale banden schaden”. Zo luidde donderdagavond het eerste commentaar van een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou.

De prominente senator Konstantion Kosachiov drukte zich minder diplomatiek uit. Hij noemde de uitzetting van 35 Russen door de VS “de laatste stuiptrekkingen van politieke lijken”, doelend op het aanstaande vertrek van de Amerikaanse president Obama en diens Democratische regering. Kosachiov is voorzitter van de commissie voor Internationale Zaken van de Federatieraad, de Russische Eerste Kamer.

Moskou maakte eerder al duidelijk dat nieuwe Amerikaanse strafmaatregelen niet onbeantwoord zullen blijven. Een woordvoerder van het Kremlin noemde de sancties donderdagavond “een teken van de onvoorspelbare en agressieve” buitenlandpolitiek van de VS. President Poetin zal beslissen hoe Rusland hierop reageert.

Tegelijkertijd zei de woordvoerder de “efficiĆ«ntie van deze sancties niet te willen overdrijven”, aangezien Obama’s termijn over drie weken afloopt. De zegsman zei “er niet zeker van te zijn of aankomend president Trump achter de sancties staat”.

(ANP)

Lees ook: Russische ambassade in de UK stuurt woedende anti-Obamatweet