TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Van verkrachting verdachte AZC-baas vrijgelaten, ‘slachtoffer’ bleek in te stemmen met seks

Oude Whatsapp-berichten opgedoken

Een Nederlander die in Duitsland is aangeklaagd voor verkrachting van een asielzoekster komt op vrije voeten. Een chat van de verdachte met de vrouw is opgedoken en daaruit blijkt dat zij instemde met de “intieme liefdesrelatie”, aldus de rechtbank in Arnsberg.

De man leidde een noodopvang voor vluchtelingen in Duitsland. Een van de vluchtelingen daar was een 22-jarige vrouw uit Syrië. Die diende een aanklacht in. Ze zei dat ze zeker vier keer was verkracht, zwanger werd en een abortus onderging.

De advocaat van de man is boos. Het Whatsapp-gesprek stond op een computer die justitie in beslag had genomen, maar werd pas gevonden toen de advocaat erop wees. “Dat mijn cliënt ruim zes maanden vast heeft gezeten is een catastrofe”, aldus de raadsman tegen Duitse media.

(AZC)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.