Buitenland

Politie Keulen omsingelt grote groep mannen, meerdere vastgezet

31-12-2016 23:39

De politie van de Duitse plaats Keulen heeft op oudejaarsavond een heleboel mannen gecontroleerd en in sommige gevallen gearresteerd. Volgens de politie zijn er zo’n duizend mannen staande gehouden en gecontroleerd. Rond de driehonderd mannen zijn op het station van Keulen uit een trein gehaald. De trein werd gecontroleerd. De Keulse politie, die al met 1500 man op de been is, wordt in de komende uren nog extra versterkt.

Eerder werden er al ongeveer 150 mannen omsingeld en gecontroleerd op het centraal station. Een deel van hen kreeg een straatverbod en de mannen die zich niet konden identificeren zijn vastgezet.

‘Arabische of Noord-Afrikaanse uitziende mannen’

Volgens de politie stonden de mannen erbij “Alsof ze niet precies wisten waar ze naartoe wilden gaan”. Daarom werden ze eruit gepikt.

Bovendien leken de mannen volgens de politie sterk op de “Clientèle van vorig jaar”. Toen werden vrouwen veelvuldig aangerand en lastig gevallen door groepen mannen bij het Keulse station. Getuigen beschreven de daders als Arabische of Noord-Afrikaanse uitziende mannen.

(ANP)