Anti-vuurwerkkruistocht Arno Bonte (GroenLinks) faalt: meldpunt 50% minder klachten

01-01-2017 12:00

LOL. Arno Bonte van plezierhatende, extreemlinkse verbodspartij GroenLinks ging dit jaar, ondanks de gewillige agenda’journalistiek’ van ANP en luie komkommertijd-overtikmedia, bunkerhard onderuit in zijn antivuurwerkfetisj. Zijn meldpunt registreerde de helft minder klachten.

ANP:

Het meldpunt vuurwerkoverlast heeft rond de jaarwisseling 45.000 meldingen gekregen over vuurwerkoverlast, het laagste aantal in vijf jaar. Volgens initiatiefnemer van het meldpunt Arno Bonte kwamen er een jaar eerder nog 89.000 meldingen binnen. Dat betekent een afname van bijna 50 procent.

Mwaha! Maar wacht. Een drammende milieuterrorist is niet voor 1 gat te vangen, Bonte geeft er een spin aan van heb ik jou daar:

“Het aantal klachten over te vroeg afgestoken vuurwerk en gestreste huisdieren is fors teruggelopen. De maatschappelijke discussie over vuurwerkoverlast heeft tot meer bewustwording geleid en tot verschuiving van de sociale norm. Mensen houden nu meer rekening met elkaar. Het duidelijkst zie je dat in vuurwerkvrije zones, waar ondanks een gebrek aan handhaving nauwelijks vuurwerk is afgestoken,” aldus Bonte.

Tuurlijk joh. Daarom ook de vele, vele meldingen van vernielingen en aanvallen op hulpdiensten waarbij vuurwerk werd gebruikt. Mensen houden helemaal geen rekening met elkaar, maar mensen vinden vuurwerk óndanks dat gewoon hartstikke LEUK. Zelfs het ANP kan niet meegaan in deze blindganger van een argumentatie:

Toch is er een toename van meldingen over vuurwerkletsel en gevaarlijke situaties op straat: ruim 1500 tegen 900 het jaar daarvoor. “Het vuurwerk is in de afgelopen jaren steeds zwaarder en gevaarlijker geworden. Veel mensen durven daardoor met oud en nieuw de straat niet meer op”, zegt de initiatiefnemer.

Oh ja logisch. Goed verhaal, lekker kort. Omdat iedereen thuis zit te bibberen onder de bank, naast de hond en de poes, zijn er dit jaar vijftig (!!!!) procent minder meldingen. Face it, verbodspushers. Mensen vinden vuurwerk leuk en mensen hebben er geen behoefte aan om gered te worden van een eigen volkstraditie door een stel sektarische elitepolitici. Ondanks de knuppels die elk jaar vuurwerk misbruiken om vandalisme mee te plegen.