TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Politie Keulen: ‘Groepen Noord-Afrikanen waren net zo agressief als in 2015’

Etnisch profileren op Noord-Afrikaanse jongeren 'heeft nieuwe problemen voorkomen'

Dat de afgelopen jaarwisseling in Keulen vrijwel zonder problemen is verlopen komt volgens de polizei in Keulen door de harde maatregelen die dit jaar zijn genomen. “Dat de nacht zonder dramatische voorvallen is verlopen komt ook doordat de polizei in de avond al een paar honderd jonge mannen in het oog hield die via het station onderweg waren naar het stadscentrum”, zo liet de Keulse polizei-commissaris Jürgen Mathies tijdens een persconferentie weten. Vrijwel alle van deze ‘paar honderd jonge mannen’,  in totaal zeker 650 man, waren van Noord-Afrikaanse afkomst.

De beschuldiging van etnisch profileren vindt de Keulse polizei niet terecht. “Het ging ons er om te verhinderen dat er dezelfde misdrijven zouden plaatsvinden als vorig jaar. De situatie heeft duidelijk laten zien dat we ook dit jaar weer met de dreiging van misdrijven rekening moesten houden”.

 

Volgens de woordvoerder van de Duitse federale politie, Wolfgang Wurm, waren er groepen die “net zo agressief waren als in 2015.” Maar dankzij “vroege herkenning, directe actie en een zero tolerance beleid zijn gebeurtenissen zoals vorig jaar voorkomen”.

De woordvoerder benadrukte dat in treinen richting de grote steden van deelstaat Noordrijn-Westfalen zeker “2000 personen zaten die we in het oog hebben gehouden. Zeker 1000 daarvan gingen naar Keulen.”

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.