Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Duitsland pakt Syrische asielzoeker op die aanslag in Nederland wilde plegen

Had contact met ISIS - Kwam in 2014 naar Duitsland

In Duitsland is een Syrische asielzoeker opgepakt, die ISIS zou hebben gevraagd om geld voor aanslagen. Volgens de Duitse politie was er een ‘niet nader uitgewerkt scenario voor een aanslag’ in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

De arrestatie, die afgelopen zaterdag gebeurde in Saarbrücken, is maandag bekendgemaakt. De verdachte is een 38-jarige man die in december 2014 naar Duitsland kwam. Hij vroeg vorige maand via de chatdienst Telegram aan iemand van ISIS in Syrië om 180.000 euro. Van dat geld wilde hij naar verluidt een voertuig kopen en dat volstoppen met ongeveer 500 kilo explosieven. Vervolgens zou hij de wagen op een menigte hebben willen inrijden. Er zijn geen aanwijzingen dat hij al een geprepareerd voertuig bezat.

De man zelf heeft tijdens verhoor toegegeven dat hij contact had met IS, maar hij zegt dat hij geen terroristische bedoelingen had.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.