avatar
   
Buitenland

Asielzoekers gijzelen medewerkers azc Italië

Asielzoekers woest na overlijden 25-jarige bewoonster azc

Protesterende asielzoekers hebben in Italië 25 medewerkers van een opvangcentrum enkele uren gevangen gehouden. In het centrum met zo’n 1400 mensen in het Noord-Italiaanse Cona waren migranten in woede ontstoken nadat een 25-jarige vrouw onwel was geworden en was overleden.

Volgens boze asielzoekers waren de hulpverleners niet snel genoeg gekomen om de vrouw uit Ivoorkust te redden. Ze blokkeerden daarop de ingang van het centrum, schakelden de elektriciteit uit en legden vuurtjes aan. De medewerkers vluchten daarop naar de kantoren en sloten zich in. Na bemiddeling door de politie werden zij ontzet. Niemand raakte gewond.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.