Buitenland

Protest in Bradford na dood drugsdealer

04-01-2017 11:05

In de Britse stad Bradford is vannacht gedemonstreerd tegen de politie, nadat agenten een drugshandelaar hadden doodgeschoten. Ruim honderd boze buurtbewoners riepen leuzen en blokkeerden een belangrijke weg. Sommige betogers verborgen hun gezicht met bivakmutsen.

De politie van West Yorkshire was redelijk massaal op de been bij het protest in Leeds Road, maar tot een confrontatie met demonstranten kwam het niet. Door de wegblokkade konden bussen en auto’s enige tijd moeilijk het stadscentrum bereiken.

De boosheid draait om het overlijden van de 28-jarige drugsdealer Yassar Yaqub tijdens een politie-actie maandag op snelweg M62, iets ten noorden van de plaats Huddersfield. Daar openden scherpschutters het vuur op de crimineel in een ‘vooraf geplande operatie’, meldt The Mail Online. In de auto van Yaqub werd vervolgens een vuurwapen aangetroffen.

Bij de politie-operatie werden ook andere auto’s aangehouden en de drie inzittenden ervan gearresteerd. Zij raakten gewond en zijn onder politiebewaking afgevoerd naar het ziekenhuis. Een onafhankelijke politiecommissie onderzoekt de dood van Yaqub.

In 2010 was de Brit aangeklaagd voor een moordpoging op 2 politieagenten, maar werd vrijgesproken. De boef had een voorliefde voor dure sportwagens en plakte z’n huis vol met beveiligingscamera’s.