avatar
   
Binnenland

Groot alarm bij Amsterdams chemiebedrijf, lek van zwaveltrioxide

Sonneborn Refined Products ligt aan de A5, veel brandweer onderweg

Er is donderdag in Amsterdam groot alarm geslagen bij het het chemische bedrijf Sonneborn Refined Products aan de Mainhavenweg. Er zijn veel brandweerwagens onderweg naar de plek. De Brandweer Amsterdam meldt vrijkomen kleine hoeveelheid zwaveltrioxide. Dat is een stof die erg schadelijk is bij inademing, vandaar de zware standaard-voorzorgsmaatregelen bij een lek.

Het bedrijf ligt pal aan de snelweg A5. De brandweer adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren te sluiten. Op onderstaande video via AT5 is de brandweer te zien en hoort u het luchtalarm op de achtergrond.

Hieronder diverse foto’s en updates vanaf het chemiebedrijf.

(ANP/TPO)

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.