Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Binnenland

Groot alarm bij Amsterdams chemiebedrijf, lek van zwaveltrioxide

Sonneborn Refined Products ligt aan de A5, veel brandweer onderweg

Er is donderdag in Amsterdam groot alarm geslagen bij het het chemische bedrijf Sonneborn Refined Products aan de Mainhavenweg. Er zijn veel brandweerwagens onderweg naar de plek. De Brandweer Amsterdam meldt vrijkomen kleine hoeveelheid zwaveltrioxide. Dat is een stof die erg schadelijk is bij inademing, vandaar de zware standaard-voorzorgsmaatregelen bij een lek.

Het bedrijf ligt pal aan de snelweg A5. De brandweer adviseert mensen in de omgeving om ramen en deuren te sluiten. Op onderstaande video via AT5 is de brandweer te zien en hoort u het luchtalarm op de achtergrond.

Hieronder diverse foto’s en updates vanaf het chemiebedrijf.

(ANP/TPO)

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.