Voorbij het eigen gelijk
 
 
Video

Video – Racistische mishandeling jongeman door Trump-haters gefilmd: ‘fuck white people’

Jongen met mes bewerkt, vastgebonden en geslagen

De politie in Chicago heeft twee mannen en twee vrouwen opgepakt die een man hebben mishandeld en de beelden daarvan rechtstreeks toonden via Facebook Live. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt, melden Amerikaanse en Britse media.

De video toont hoe een vastgebonden man wiens mond is bedekt in de hoek van een kamer. Zijn belagers gaan zijn hoofdhuid te lijf met een mes, slaan en schoppen hem, snijden in zijn kleren en laten sigarettenas op hem vallen. Ondertussen roepen ze zaken als “fuck Donald Trump” en “fuck white people (witte mensen)” tegen hem.

Volgens de politie is het slachtoffer een 18-jarige hulpbehoevende jongen. De politie trof hem “in shock” aan op straat in Chicago. “Het is ziekmakend”, zei de hoofdcommissaris van de politie van Chicago op een persconferentie. “Je vraagt je af wat individuen ertoe brengt iemand zoiets aan te doen.”

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.