Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
     
Binnenland

Turkse strijd in Nederland woedt voort: aangifte om verkliklijsten in Deventer

Turken verklikken en boycotten vermeende Gülenaanhangers

Meerdere Turkse Deventenaren hebben aangifte gedaan van intimidatie en bedreiging. Hun namen komen voor op een lijst van vermeende aanhangers van de Turkse moslimgeestelijke Fethullah Gülen. De politie denkt te weten wie de lijst heeft verspreid, maar hij is volgens de Stentor nog niet opgepakt.

Gülen is volgens de Turkse regering het brein achter de mislukte staatsgreep van afgelopen zomer. Turks-Nederlandse ondernemers die aan zijn kant zouden staan, worden geboycot door andere Turken. “Ik weet dat een aantal Turkse ondernemers het water aan de lippen staat, omdat ze worden geboycot en er veel minder klanten komen. Dat gebeurde nadat ze in verband werden gebracht met Gülen”, zei veiligheidscoördinator Freek Stein van de gemeente Deventer.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.