Binnenland

Schietpartij bij ijsstadion Thialf: 1 gewonde

07-01-2017 20:27

Na een melding over een man met een vuurwapen is de politie zaterdag aan het begin van de avond massaal uitgerukt naar stadion Thialf in Heerenveen. Er is een gewonde aangetroffen, meldt de politie, en de zoektocht naar de dader is in volle gang. Inmiddels is er bij de politie informatie over de mogelijke dader.

De politie meldt dat het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht en aanspreekbaar is, maar wil niets zeggen over de identiteit of het opgelopen letsel. De man is in elk geval niet ernstig gewond geraakt. Tubantia meldt dat het om een conflict in de zakelijke sfeer zou gaan; een ondernemer uit Sneek zou na een woordenwisseling zakenman Bert Jonker hebben geraakt. Jonker zou tijdens de discussie in zijn auto zijn gestapt en hard zijn weggereden, waarbij hij nog verschillende auto’s raakte.

Volgens de politie was niet duidelijk of er daadwerkelijk geschoten was, maar op basis van getuigenverklaringen onderzoekt men nu die mogelijkheid.

Terrein afgezet

Het incident zou zich hebben afgespeeld op het parkeerterrein buiten. Een deel van dat terrein is afgezet. Op het terrein staan beschadigde auto’s. Mogelijk is dat gebeurd terwijl jet slachtoffer weg reed, maar volgens de politie probeerden ook geschrokken omstanders in allerijl het terrein te verlaten.

In het uitverkochte ijsstadion worden dit weekend de EK allround en EK sprint gehouden. Ondernemer Jonker is eigenaar van ingenieursbureau Clafis en met dat bederijf hoofdsponsor van de schaatsploeg Team Clafis, daarnaast is hij voorzitter van de businessclub van Thialf.

(ANP)