Buitenland

ISIS laat kleuters executies uitvoeren op video

08-01-2017 20:38

In een nieuwe door ISIS ‘Provincie Deir ez-Zor’ uitgegeven video is te zien hoe kinderen gruwelijke executies moeten uitvoeren. Onder de kinderen zijn ook kleuters, te zien is hoe een klein jongetje een man moet doodschieten. De slachtoffers zouden volgens de terreurgroep ‘spionnen’ zijn. Deze video is de laatste in een nieuwe reeks excutievideos die de zelfbenoemde Islamitische Staat de laatste tijd heeft uitgebracht. Onlangs verscheen er ook nog een video waarin twee Turkse soldaten levend verbrand werden.

In augustus vorig jaar werden ook een stel kinderen opgevoerd. Deze kinderen van buitenlandse strijders, onder wie 1 Brits jongetje, moeten in die video gevangen Koerden doodschieten. In een latere video, die eind december werd vrijgegeven moeten de kinderen executies uitvoeren in een setting die lijkt op een schietspel.

Naast het schietende jochie zijn twee andere, oudere kinderen te zien die hun slachtoffers moeten onthoofden. De kleinste staat er bij en haalt symbolisch de vinger langs zijn keel. De beelden zijn dan ook zeer schokkend.

Let op: zeer schokkende beelden. GRAPHIC. NSFW. Op play klikken = eigen risico.

[jwplayer mediaid=”2842336″]

Veranderende Strategie

ISIS lijkt in Syrië en Irak in zwaar weer te zitten, de groep is steeds meer land van het zelfuitgeroepen ‘Kalifaat’ kwijt, hoewel het laatst wel weer Palmyra wist te heroveren. Verschillende mensen wijzen er op dat de terreurgroep nu de aandacht verlegt naar het buitenland. Dit doet men door middel van ‘franchises’ in andere conflictgebieden en aanslagen in het Westen. De aanslag in Berlijn met een vrachtwagen past in die nieuwe modus operandi.


isis-kleuter-2 isis-kleuter-1 isis-kleuter-uit