Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
     
Binnenland

Drie aanhoudingen vanwege uitbuiting ‘au pairs’ uit Marokko

Verdachten hebben de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit

Tags:

In een onderzoek naar uitbuiting van au pairs uit Marokko heeft de politie dinsdag drie verdachten opgepakt. Het gaat om een 49-jarige man en twee vrouwen van 35 en 56 jaar oud, die verantwoordelijk worden gehouden voor mensenhandel en wederrechtelijke vrijheidsberoving. 

Werkzaam in het gezin van de verdachten

Twee van de drie zouden zich ook hebben schuldig gemaakt aan mensensmokkel, maakte de politie bekend. De verdachten hebben de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit.

De zaak kwam aan het licht toen er vanuit de zorg een melding bij de politie binnenkwam van mogelijke uitbuiting van een Marokkaanse au pair. Het slachtoffer deed aangifte. Vervolgens bleek dat het drietal meerdere au pairs zou hebben uitgebuit. De meisjes waren werkzaam in het gezin van de verdachten, zei een politiewoordvoerder. Om hoeveel vermoedelijke slachtoffers het precies gaat, kon hij niet zeggen.

(ANP)

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.