TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

In 2016 ‘slechts’ 280.000 asielaanvragen in Duitsland

In 2015 nog 890.000 asielaanvragen

Vorig jaar hebben 280.000 mensen asiel aangevraagd in de Bondsrepubliek. Dat is aanzienlijk minder dan in 2015, toen 890.000 mensen in Duitsland asiel aanvroegen, berichtte woensdag het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Aangenomen wordt dat de daling te maken heeft met de obstakels die voor vluchtelingen en andere migranten zijn opgeworpen op de route die velen in 2015 naar Duitsland namen. De route liep via Turkije over Griekenland en de Balkan naar Oostenrijk en Duitsland.

De minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, wees woensdag in het bijzonder op de maatregelen die Duitsland en de Europese Unie hebben genomen, zoals de afspraken die vorig jaar met Turkije zijn gemaakt over het stoppen van de oversteek van migranten naar Griekenland. “We zijn erin geslaagd het hele migrantengebeuren te ordenen, te sturen”, stelde de Maizière tevreden vast.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.