Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Sneeuwstorm maakt Zweden stuk

Auto's, boten, vliegtuigen, treinen, alles zit muurvast

Tags: ,

Grote delen van Zweden zijn woensdag volledig ontwricht door zware sneeuwval en hevige stormwinden. Het verkeer raakte in een chaos en kwam op veel plaatsen in het Scandinavische land volledig tot stilstand. De politie telde talloze aanrijdingen op de spiegelgladde wegen.

Veerboten kunnen niet meer uitvaren, treinen kunnen de stations niet verlaten en het vliegverkeer valt voor een deel uit. De belangrijke luchthaven van Malmö kreeg te maken met een stroomstoring. Ook in de omgeving viel de stroom uit. De brug die het Zweedse vasteland verbindt met het eiland Öland in de Oostzee werd gesloten vanwege de storm.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.