TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Militairen hebben last van discriminatie en seksisme

'Aapje', 'jihadist', 'tampon', 'verbanddoos'

Tags: ,

Dertien militairen en ex-militairen dienen een klacht in omdat ze de seksistische opmerkingen en discriminerende grappen zat zijn. De militairen werken bij verschillende afdelingen binnen de krijgsmacht, maar hebben het gevoel dat ze niet veilig kunnen werken, schrijft het AD. Advocaat Michael Ruperti stapt namens hen naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Een van de klagers is een Antilliaanse militair die geregeld voor ‘aapje’ is uitgemaakt of tijdens discussies te horen kreeg dat hij ‘terug moest naar de apenrots’. Een Marokkaanse medewerker moest maar op een ‘jihadvlucht stappen en niet meer terugkomen’. Een vrouw kreeg meermaals naar haar hoofd geslingerd dat ze een ‘tampon’ zou zijn of werd voor ‘verbanddoos’ uitgemaakt als ze haar mond moest houden.

Volgens de advocaat beperken de klachten zich niet tot de dertien militairen die nu naar de klachtencommissie stappen. Sinds 2011 meldt zich bijna maandelijks iemand vanwege een verziekte werksfeer.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.