Buitenland

Nigeria gooit per ongeluk bommen op vluchtelingenkamp, waren voor Boko Haram bedoeld

17-01-2017 18:57

Bij een bombardement bij vergissing op een groot vluchtelingenkamp in het noordoosten van Nigeria zijn meer dan honderd doden en gewonden gevallen. De plaatselijke legercommandant, generaal Lucky Irabor, zei in de stad Maiduguri dat de luchtaanval dinsdagmorgen was en leden van de extremistengroep Boko Haram als doelwit had.

Maar er is een vluchtelingenkamp in Rann, vlakbij de grens met Kameroen getroffen. Daar zijn burgers en ook lokaal personeel van het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen het slachtoffer van geworden. Artsen zonder Grenzen sprak van vijftig doden en 120 gewonden. Het Rode Kruis meldde dat er zes medewerkers zijn gedood en dertien gewond geraakt. In het kamp dat werd getroffen hebben zich 25.000 mensen verzameld die voor de terreur van Boko Haram op de vlucht zijn.

De generaal sprak van een onbekend aantal doden. Het Britse persbureau Press Association meldde dat er meer dan honderd doden zouden zijn gevallen toen een gevechtsvliegtuig bij vergissing een vluchtelingenkamp bestookte.

Anp

CC-Foto: Gar3th