Buitenland

Drie doden en 20 gewonden in Melbourne nadat man op voetgangers inreed

20-01-2017 09:36

In de Australische stad Melbourne zijn ten minste drie mensen omgekomen nadat een auto bewust op voetgangers inreed. Zeker twintig mensen raakten gewond, meldt de politie, die een terroristische aanslag uitsluit. De dader is aangehouden.

Op beelden is te zien dat de man vlak voor het incident roekeloos rondjes rijdt op een kruising in de binnenstad. Daarna reed hij het voetpad op om bewust voorbijgangers te raken. Dat was rond 13.30 uur, Australische tijd. De politie wist de auto te stoppen en loste schoten voordat tien agenten de dader uit zijn auto trokken.

Volgens de politie houdt het incident verband met een steekpartij van de nacht ervoor. Delen van de stad, waar momenteel de Australian Open wordt gehouden, zijn afgezet. Het tennistoernooi ondervond geen hinder van alle commotie.

Tennisster Demi Schuurs is in Melbourne, zij was ooggetuige van de moordpartij: “Ik ging met vriendinnen de stad in. We liepen rustig over straat en opeens hoorde ik geweerschoten. Ik zag dat mensen begonnen te rennen. Iedereen was in paniek”, vertelt Schuurs tegen L1.

(ANP/TPO)

Hieronder ziet u beelden van de auto.

Er is een ooggetuige die beweert dat de dader ‘allah akbar’ riep: