Buitenland

16 Hongaarse scholieren dood, 39 gewond bij buscrash in Italië

21-01-2017 09:58

Bij een ongeval met een bus met Hongaarse middelbare scholieren in Italië zijn zestien inzittenden om het leven gekomen. Nog eens 39 zijn gewond geraakt. Dat heeft de Italiaanse brandweer gemeld.

De bus met scholieren kwam uit Frankrijk en was op doorreis. Bij Verona botste de bus rond middernacht tegen de pijler van een viaduct, waarna het voertuig in brand vloog, berichtte de Italiaanse krant Corriera della Sera.

In de bus zaten leerlingen, leraren en begeleidende ouders van een middelbare school in Boedapest. Zij waren op de terugreis van een skikamp in Frankrijk, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto op een persconferentie. Hij voegde eraan toe dat er onzekerheid was over het aantal inzittenden. Er zaten meer mensen in de bus dan waar de directeur van de school van afwist, zei hij.

De minister verklaarde dat alle gewonden in ziekenhuizen liggen. Een van hen verkeert in kritieke toestand en wordt in een kunstmatig coma gehouden. Twaalf passagiers van de bus die niet naar het ziekenhuis hoefden, zijn ondergebracht in een hotel in Verona.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. Er waren geen aanwijzingen dat er andere voertuigen bij betrokken waren, zei een woordvoerder.

(ANP)

ITALY BUS ACCIDENTITALY BUS ACCIDENTITALY BUS ACCIDENT