Buitenland

Zweed livestreamt groepsverkrachting op Facebook

22-01-2017 14:26

De Zweedse politie heeft drie mannen gearresteerd op verdenking van het in groepsverband verkrachten van een vrouw. Het seksuele geweld was door een van de daders gelivestreamd op een besloten Facebookpagina.

Volgens de Zweedse Local werd de politie vanochtend getipt dat er iets grondig mis was in een appartement in de stad Uppsala. Het slachtoffer zou semi-bewusteloos zijn geweest toen de groepsverkrachting plaatsvond.

Loviisa, die beweert dat zij via Facebook getuige van het misdrijf was, vertelt dat ze aanvankelijk dacht dat het om een “slecht georkestreerde grap” ging. Volgens haar zagen zo’n 200 mensen de videobeelden. Veel van hen postten commentaren op de pagina in de hoop de seksaanval te stoppen.

Daarna kwamen politieagenten de woning binnen, zegt Loviisa. Ze namen de drie mannen na een korte ondervraging mee naar het bureau. “Het voelt zo onwerkelijk om zoiets te zien”, aldus de vrouw, die zich afvraagt “wie zoiets in hemelsnaam op Facebook plaatst?”, schrijft dagblad Aftonbladet.

De politie wil weinig over de zaak kwijt, behalve dan dat er enkele arrestaties zijn verricht.