Binnenland

Rel rond homohatende imam aan Almeerse school: school gaat niet in op vragen pers en ouders

23-01-2017 16:04

Ouders en leerlingen van Groenhorst Almere zijn niet tevreden met de manier waarop de school omgaat met de rel rond imam Safeer Siddiqui die aan de school enkele islamlessen heeft gegeven. In het programma Rot op met je Religie (EO, zie video hier onder) kwam aan het licht dat de imam er dubieuze denkbeelden omtrent homoseksualiteit op na houdt. De PVV stelde hierop Kamervragen over zijn aanstelling aan Groenhorst.

Directeur Bauke Houtsma was boos over de publiciteit en kamervragen en beschuldigde lokale nieuwssite Almere nieuws van het plaatsen van onwaarheden zonder wederhoor, hetgeen Almere nieuws ontkent.

Groenhorst kan en wil nog steeds geen antwoord geven op de vraag of ze op de hoogte waren van de denkbeelden van Siddiqui, tot frustratie van ouders van leerlingen.

“Dat zij de vraag expres ontwijken geeft aan dat zij mogelijk wisten over zijn achtergrond. Ik vind het verschrikkelijk, zij hadden beter onderzoek moeten doen naar de achtergrond om dit soort dingen te voorkomen“, citeert Almere nieuws de ouder.