TPOok!

 
Buitenland

Grote anti-terreuractie in Duitsland, huizen en moskeeën doorzocht, ISIS-ronselaar opgepakt

Berlijn: aanwijzingen voor 'een zware en staatsgevaarlijke geweldsdaad'

De Duitse politie heeft woensdagochtend op 54 plaatsen in de deelstaat Hessen huiszoeking gedaan in verband met een onderzoek naar terreur. De actie was volgens justitie in Frankfurt gericht tegen zestien verdachten tussen de 16 en 46 jaar.

Een 36-jarige Tunesiër werd gearresteerd. Hij zou als ronselaar voor terreurbeweging Islamitische Staat (IS) actief zijn geweest en een terreurnetwerk hebben willen stichten om een aanslag te plegen. Van een concreet doel was nog geen sprake, aldus justitie.

Volgens justitie waren zo’n 1100 politiemensen bij de acties betrokken. Er waren doorzoekingen in woningen, bedrijfsruimten en moskeeën. “Met deze maatregelen geven wij een duidelijke boodschap aan de radicale islamisten in Hessen: we hebben de gemeenschap scherp in het vizier”, aldus de minister van Binnenlandse Zaken van Hessen, Peter Beuth.

Dinsdag werden in Berlijn drie terreurverdachten opgepakt. Er waren aanwijzingen voor de voorbereiding van “een zware en staatsgevaarlijke geweldsdaad”, aldus het Openbaar Ministerie in de Duitse hoofdstad.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.