TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Britse minister van Defensie zaait angst tegen Russische president Poetin met oorlogsretoriek

'NAVO moet vuist maken om Rusland af te schrikken'

Tags: ,

De Russische president Vladimir Poetin probeert het Westen te ondermijnen door leugens te verspreiden en belangrijke infrastructuur lam te leggen met behulp van hackers. Dat heeft de Britse minister van Defensie Michael Fallon donderdagavond gezegd. De minister vindt dan ook dat de NAVO een vuist moet maken om Rusland af te schrikken.

“We zien een land dat desinformatie als wapen gebruikt en daarmee een tijdperk heeft gecreëerd dat niet meer draait om de waarheid. Rusland is duidelijk bezig de NAVO en het Westen te testen. Het probeert zijn invloedssfeer uit te breiden, landen te destabiliseren en het bondgenootschap te verzwakken.”

Fallon pleit ervoor zo snel mogelijk de valse “Sovjet-stijl informatie” aan te pakken. “Wat we verder ook doen aan afschrikking en dialoog, we moeten Poetins pravda (waarheid in het Russisch), zo snel mogelijk vervangen door een snellere waarheid.”

De minister hoopt wel dat de betrekkingen met Rusland verbeterd kunnen worden. “Rusland kan weer de partner worden die het Westen altijd heeft gewenst.”

Anp

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.