Binnenland

Dader die Enschedese kapper in brand stak nog altijd spoorloos

04-02-2017 09:06

De man die donderdagavond in een kapperszaak in het centrum van Enschede in brand werd gestoken, is de 50-jarige eigenaar van de zaak. Dat meldt de politie vrijdag.

De kapper werd in zijn zaak aan de Kottendijk aangevallen door een man die hem met brandbare vloeistof overgoot en in brand stak. Hij heeft brandwonden in verschillende gradaties verspreid over zijn lichaam. Hij is buiten levensgevaar en aanspreekbaar, maar kon nog niet worden verhoord.

De dader is nog steeds spoorloos. Wat zijn motief was, is niet duidelijk. Hij ging er met een zwarte Seat vandoor. In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Hengelo een uitgebrande Seat gevonden die mogelijk door de dader is gebruikt. De politie is op zoek naar getuigen.

Tubantia weet te melden dat de kapper goed bekend stond, maar wel een verleden heeft in de wietteelt: de Turkse Nederlander werd in 2015 door de politierechter tot 7 maanden cel veroordeeld wegens het houden van wietplanten. Ook sluit de politie een persoonsverwisseling niet uit, de kapperszaak was pas een paar weken open en wie weet was de vorige eigenaar het doelwit.

(ANP/TPO)