Binnenland

Juriste Internationaal Gerechtshof die politieracisme verzon, gaat alsnog een klacht indienen

06-02-2017 16:07

De Amerikaanse juriste Chaka Laguerre, die eerder de politie beschuldigde van racisme en geweld, gaat alsnog een klacht indienen. Ze heeft camerabeelden bekeken die de politie eerder al had verzameld en is het “fundamenteel oneens” met de interpretatie van de politie, schrijft het AD.

De vrouw had zich op Facebook beklaagd over het gedrag van de politie die volgens haar onnodig geweld gebruikte en handelde vanuit racistische motieven. De politie reageerde woedend op de beschuldigingen en stapte zelfs naar het Internationaal Gerechtshof waar de vrouw werkt. Uiteindelijk zag de politie af van een klacht, omdat het Internationaal Gerechtshof excuses had gemaakt. Het hof ontkent echter dat dat is gebeurd.

Het Internationaal Hof van Justitie in Den Haag heeft de politie geen excuses aangeboden voor het gedrag van een van zijn medewerksters, de juriste Chaka Laguerre. Dat staat in een verklaring van het gerechtshof.

Laguerre laat het er niet bij zitten. Ze zegt dat ze niet verkeerd heeft gehandeld en dat ze zich kon identificeren, maar daar geen gelegenheid voor kreeg. Via haar advocaat gaat ze een klacht indienen bij de politie.

(ANP)