Buitenland

Vluchtelingen betasten meisjes in Duits zwembad

09-02-2017 10:00

De politie van Duitsland onderzoekt twee asielzoekers in verband met het aanranden van 5 jonge meisjes. Het misbruik gebeurde zaterdagavond in een zwembad van de Noord-Duitse plaats Bad Oldesloe in deelstaat Schleswig-Holstein.

De kinderen, in de leeftijd van 12 tot 14, waren “onder water betast door twee mannen met een zuidelijk uiterlijk”, aldus Russia Today op basis van een politiebericht. Na de aanranding alarmeerden de tieners het zwembadpersoneel, dat de politie erbij haalde.

Dienders wisten vervolgens twee verdachten in te rekenen, het ging om vluchtelingen van 23 en 24 jaar die woonachtig zijn in Bad Oldesloe. De politie deed geen mededeling over de nationaliteiten van de verdachten.

“Het is een heikel thema dus is voorzichtigheid geboden “, zegt Hartmut Jokisch, een activist van een lokaal intercultureel centrum, tegen LN Online. Hij waarschuwt voor “beeldvorming” en meent nog te moeten benadrukken dat “seksueel geweld geen uitvinding van migranten is”.

Een jonge Afghaan die bij de zaak betrokken zou zijn, geeft een andere versie van de feiten dan de meisjes. Volgens de man heeft hij tijdens het zwemmen per ongeluk met z’n arm tegen iemand aan gestoten.

Duitsland wordt al geruime tijd geteisterd door seksueel geweld van de zijde van migranten, een verschijnsel dat voor de wereld zichtbaar werd bij de jaarwisseling 2015-2016 tijdens een massa-aanranding in de stad Keulen. Daarbij waren zo’n duizend – vooral Noord-Afrikaanse – mannen betrokken.