Helden die islamitische kerstmarkt-terrorist Anis Amri doodschoten, medaille geweigerd om fascisme op Facebook

13-02-2017 14:51

Twee Italiaanse agenten, Cristian Movio en Luca Scatà, maakten in december 2016 een einde aan de klopjacht op de Tunesische moslimterrorist Anis Amri toen ze met hem in een vuurgevecht verzeild raakten en de illegale immigrant daarop doodschoten.

Amri had kort daarvoor met een truck ingereden op een Berlijnse kerstmarkt en daarbij 12 mensen gedood. Dankzij geblunder van de Duitse politie kon hij daarna ongehinderd via Nederland ontkomen naar Italië. Daar trok hij dus een wapen tegen de twee agenten en moest dat met de dood bekopen.

De Duitse politie was dan ook van plan om de heren een Orde van Verdienste te verlenen, de hoogste Duitse onderscheiding voor burgerlijke moed. Volgens Bild is dit echter van de baan, nadat bleek dat de twee nogal fascistische sympathieën hadden geuit op hun Facebookpagina.

Vreemd, want hun daad is er niet minder moedig om en het kan levens gespaard hebben omdat deze twee agenten deden wat de Duitse politie niet lukte: de dader uitschakelen. Wel is de Duitse overheid dan opeens bevoegd tot morele oordeeltjes over de politieke denkbeelden van de mannen die hun vuile werk opknapten.

Deugen is belangrijker dan de eigen bevolking beschermen, de Duitsers schaffen das wél heel goed.