Buitenland

Nog steeds rellen in Parijse banlieues

14-02-2017 13:52

De mini-burgeroorlog in Parijse banlieues gaat door. In de nacht van maandag op dinsdag werden tenminste 25 ‘jongeren’ opgepakt voor het in brand steken van auto’s, het gooien van stenen naar de politie, het plunderen van winkels of openbare geweldpleging. Er zijn inmiddels meerdere no-go area’s in de Franse voorsteden ontstaan.

In Bondy, Épinay-sur-Seine, Deuil-la-Barre, Élancourt, Chanteloup-les-Vignes, Nanterre, Clichy-sous-Bois en Asnières was de afgelopen dagen sprake van hevig geweld. Een pui van een politiebureau werd geramd, voertuigen werden in brand gestoken, ME’ers werden bekogeld met molotovcocktails en agenten die op brandende auto’s afkwamen werden aangevallen door ‘een groep van zo’n 30 jongeren met capuchons’. Ook zou een journalist zijn aangevallen.

Alleen al in de nacht van zondag op maandag was sprake van zo’n vijftig ernstige incidenten in zeker 30 banlieue-wijken.

Het geweld in de banlieues is al meer dan een week gaande. Dit als reactie op de vermeende verkrachting en mishandeling van een 22-jarige man in een banlieue door politieagenten.