TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Bonusquote: Antifascisten ruim vertegenwoordigd tussen relschoppers banlieues Parijs

Ook in Rouen en Lille rellen, demonstraties in Toulouse en Rennes

Tags: ,

 

“Ze schreeuwen gezamenlijk: ‘Geen rechtvaardigheid, geen vrede ‘, ‘Politie, verkrachters, moordenaars’ en ‘Iedereen haat de politie’. Op spandoeken staat: ‘Politiegeweld: einde aan de straffeloosheid’ en ‘We worden geconfronteerd met politiegeweld, laten we onbestuurbaar zijn’.

Tussen de relschoppers zijn veel antifascisten en militante anarchisten aanwezig. Ze gooien met rookbommen en steken rotzooi in brand. Sommigen dragen een capuchon of bedekken hun gezicht terwijl ze vuilnisbakken in brand steken en flessen of andere projectielen naar de politie gooien.”

 

Volgens AFP, het Franse ANP, is ook tolerant en verschillig fatsoenlijk links vertegenwoordigd tussen de Parijse relschoppers, uiteraard om de wereld een stukje beter te maken. Ondertussen kwam het ook in de Franse steden Lille en Rouen tot opstootjes en rellen terwijl in Tolouse en Rennes kleine demonstraties ‘tegen de racistische politie’ werden gehouden. Aldus Le Figaro.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.