Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenland

Bonusquote: Antifascisten ruim vertegenwoordigd tussen relschoppers banlieues Parijs

Ook in Rouen en Lille rellen, demonstraties in Toulouse en Rennes

Tags: ,

 

“Ze schreeuwen gezamenlijk: ‘Geen rechtvaardigheid, geen vrede ‘, ‘Politie, verkrachters, moordenaars’ en ‘Iedereen haat de politie’. Op spandoeken staat: ‘Politiegeweld: einde aan de straffeloosheid’ en ‘We worden geconfronteerd met politiegeweld, laten we onbestuurbaar zijn’.

Tussen de relschoppers zijn veel antifascisten en militante anarchisten aanwezig. Ze gooien met rookbommen en steken rotzooi in brand. Sommigen dragen een capuchon of bedekken hun gezicht terwijl ze vuilnisbakken in brand steken en flessen of andere projectielen naar de politie gooien.”

 

Volgens AFP, het Franse ANP, is ook tolerant en verschillig fatsoenlijk links vertegenwoordigd tussen de Parijse relschoppers, uiteraard om de wereld een stukje beter te maken. Ondertussen kwam het ook in de Franse steden Lille en Rouen tot opstootjes en rellen terwijl in Tolouse en Rennes kleine demonstraties ‘tegen de racistische politie’ werden gehouden. Aldus Le Figaro.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.