TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Bart van Urk, moordenaar van Els Borst, krijgt schadevergoeding voor ‘onterecht cameratoezicht’

Els Borst werd met mes afgeslacht, haar ogen werd uitgestoken en ze werd beschoten met een kruisboog

Bart van Urk krijgt een schadevergoeding van 170 euro omdat de verlenging van het cameratoezicht in zijn cel niet goed genoeg is gemotiveerd door de directeur van de penitentiaire inrichting in Vught.

Van Urk heeft bekend dat hij politica Els Borst en zijn zus met tientallen messteken heeft gedood en zit vast in Vught. Dit gebeurt sinds 23 december 2015 onder cameratoezicht omdat Van Urk labiel en onvoorspelbaar is en dat vrees bestaat voor een zelfmoordpoging. Dat toezicht wordt voortgezet.

Van Urk tekende bij de Raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming beroep aan tegen die verlenging. Volgens de beroepscommissie is niet duidelijk omschreven of het gevaar voor een zelfmoorddreiging nog steeds aanwezig is en dat voortzetting van cameratoezicht noodzakelijk is. Omdat het toezicht niet kan worden teruggedraaid, krijgt Van Urk een tegemoetkoming van 170 euro.

Hij hoort vrijdag tijdens de behandeling van het hoger beroep in de strafzaak voor de moord op Borst welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.