Voorbij het eigen gelijk
 
 
Opinie

Petra Stienen (D66) vangt 7500 euro subsidie voor heel verbindend PVV slopen

In Amsterdamse Stadsschouwburg geld graaien met Deugen, D66-er wordt het niet

D66-Eerste Kamerlid Petra Stienen toucheerde 7500 euro subsidie om in de Amsterdamse Stadsschouwburg ‘haar’ provincie Limburg te promoten. Ze publiceerde recent ook een boek met jeugdherinneringen aan de provincie. De provincie Limburg sponsorde het evenement, maar opvallend genoeg was geen een PVV-politicus welkom om op het evenement te komen spreken.

De Telegraaf citeert PVV-fractievoorzitter Robert Housmans:

Een zittend Eerste Kamerlid, die daarvoor vorstelijk wordt beloond, neemt het initiatief om via een slinkse wijze subsidie aan te vragen bij de bestuurslaag die nota bene de Eerste Kamer kiest. En dat voor een evenement dat is gebruikt voor de promotie van haar boek.

Stienen laat aan de krant met de voor D66 zo a-typische wereldvreemde arrogantie weten dat zij de provincie juist een flinke dienst heeft bewezen:

Maar wat de heren lijken te vergeten, is dat ik behalve senator – wat toch echt een bijbaan is – ook gewoon ondernemer ben. Naar mijn mening heeft deze investering van de provincie zich dubbel en dwars terugbetaald in goede publiciteit voor Limburg.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.