Binnenland

Marokkaanse Medewerker beveiligingdienst Kon. Huis & Wilders lekte info naar Marok-NLse misdaadorganisatie

22-02-2017 00:16

Een ‘ervaren politieagent’ van Marokkaanse afkomst die werkt bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB, verantwoordelijk voor beveiliging van leden Koninklijk Huis en ook beveiliging van Geert Wilders) wordt er van verdacht geheime en gevoelige informatie te hebben gelekt naar een ‘Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie’, zo meldt NRC Handelsblad.

De medewerker zou al jaren ‘met enige regelmaat’ opsporingsinformatie hebben gelekt aan een misdaadorganisatie die zich onder andere bezig houdt met witwassen en heling.

Vanwege de aard van zijn functie had de medewerker toegang tot databases met zeer vertrouwelijke inlichtingen. Hij was onder meer belast met het maken van omgevingsscans op plekken waar bedreigde personen een bezoek zouden brengen.

Er bestaat een risico dat onder andere locaties van safehouses zijn gelekt. Maar de dienst ontkent dat dit het geval is en dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor gevaarlijke situaties als gevolg van het lek.

Politiebronnen melden echter dat het ‘zeer verontrustend’ is dat informatie is uitgelekt naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadinformatie door een dienst die ook Wilders moet beveiligen. Wilders wordt mede bedreigd door zijn kritiek op Marokkaanse criminelen en Marokkaans tuig. “De schade is nog niet te overzien”, zo laat een bron aan NRC weten.