NOS en Amnesty alweer boos en bang om de mening van burgers: populisme is Hitler

22-02-2017 12:28

Amnesty International, de mensenrechtenorganisatie die zich ooit bezig hield met politieke gevangenen, marteling en religieuze onderdrukking, laat wederom zien dat ze compleet zijn verworden tot een tot op het bot politiek-correct clubje activisten.

In haar jaarrapport trekt de organisatie vooral van leer tegen ‘het populisme’. Het populisme is de wortel van alle kwaad, als wij Amnesty mogen geloven. De NOS doet hier likkenbaardend verslag van en legt het aan de lezertjes aldus uit:

 

“Volgens de organisatie is de situatie vorig jaar aanzienlijk verslechterd en Amnesty wijt dat deels aan de opkomst van politieke stromingen die zich afzetten tegen de gevestigde orde. Amnesty zag in 2016 steeds vaker een cultuur van wij tegen zij. “Verhalen over verwijten, haat en angst hebben we op wereldwijd niveau niet meer gezien sinds 1930″, zegt de organisatie bij de presentatie van het rapport. In dat decennium kwam Hitler aan de macht.”

 

Hitler, dus

Voor wie de Godwin gemist had, duwt de NOS die nog even extra hard in het gezicht: “In dat decennium kwam Hitler aan de macht.” Joe, helder. We hebben beeld. Wie zich afzet tegen een gevestigde orde die de grenzen van Europa wijd openzet, die iedere kritiek op immigratie en islam demoniseert tot politieke moord aan toe, die via een mediakartel dat alleen dankzij internet doorbroken werd de bevolking van een heel continent misinformeert en die de tolerantiedoctrine stelt boven de veiligheid van haar burgers, is HITLER.

Alsof dat allemaal niet beschamend genoeg is, koos Amnesty International er voor om het rapport te presenteren in Parijs, omdat Frankrijk toch wel zowat de opper-Hitler van Europa is. Volgens Amnesty-directeur Shetty dan, hij noemt “de Franse noodtoestand diep discriminerend” en “er zijn meer dan 600 mensen, veelal moslims, erdoor onder huisarrest geplaatst. Ook zijn meer dan 140 demonstraties verboden,” schrijft de NOS. Een mensenrechtenorganisatie kapittelt dus een land dat zwaar getroffen werd door islamitische terreur, in de hoofdstad waar tientallen doden in een nacht vielen, omdat het land maatregelen nam tegen diezelfde terreur.

Onderdrukking en dreiging

Verder krijgt Nederland op z’n kop van Amnesty om etnisch profileren door de politie, het tijdelijk vastzetten van vluchtelingen en de invoering van het gedeeltelijke boerkaverbod. Dus geen woord over islamitische onderdrukking en dreiging, neen, alleen klagen over de maatregelen tégen die onderdrukking en dreiging. Dat Geert Wilders om zijn politieke opvattingen al twaalf jaar geen vrij man meer is, kan Amnesty kennelijk niet schelen.

Samenvatting: Amnesty International is omgevormd tot een lobbyclub van de internationale anti-populisme-beweging en verklaart zich solidair met daders in plaats van slachtoffers. De NOS onderstreept verlekkerd de Hitler-vergelijking en fungeert als kritiekloos doorgeefluik.

U kunt uw lidmaatschap of donateurschap van Amnesty International telefonisch opzeggen via (020) 53 52 110.

U kunt uw gedwongen betaling aan de NOS niet opzeggen, u wordt op uw eigen kosten voorgelogen of u dat nou wil of niet.

LEES OOK:

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International roept Libelle op Ebru Umar te ontslaan

Amnesty International voert unieke campagne om zoveel mogelijk donateurs te dumpen

Mensenrechtenorganisatie Amnesty voert wederom persoonlijke aanval uit op Ebru Umar

Honderden doden door islamterreur, Amnesty klaagt over ‘anti-moslim’ terreurwetten