Binnenland

Bonusquote: AD lekt gevoelige informatie over corrupte Wilders-beveiliger Faris Kattat

25-02-2017 10:57

 

“Als zijn vriendinnetje in 2005 niet wil geloven dat haar vader en broer crimineel zijn, maakt Faris een uitdraai van het politiesysteem om het te bewijzen. Kattat is dan nog bezig met zijn opleiding aan de politieacademie in Leusden en loopt stage in IJsselstein.

Er volgt een inval in het huis van Faris Kattat. ‘Onder zijn bed werd nog een vertrouwelijk dossier gevonden’, zegt een politiebron.

Politiecollega’s zijn verbijsterd als ze zien hoe Faris Kattat daarna ongehinderd carrière kan maken binnen de politie.

‘Simpele aanhoudingen blies hij op tot spectaculaire proporties. Alsof hij in een actiefilm zat’, zegt een oud-collega. ‘We luisterden met plaatsvervangende schaamte.’

Misschien komt al die geldingsdrang wel door zijn broer en grote voorbeeld Mohammed Kattat. Een topagent, zo beschrijft een collega hem. Maar ook Mohammed werkt zich in de problemen. Hij lekt informatie over een moordonderzoek.

Het leidt tot zo veel onvrede, dat collega’s meerdere keren melding doen bij de leiding, zegt de insider. Collega’s merken niet dat hun meldingen serieus worden genomen. Faris Kattat blijft gewoon lid van het team. Tot hij wordt gearresteerd.”

 

Informatie lekken kunnen we allemaal, dus ook de (oud) collega’s van corrupte Wilders-beveiliger Faris Kattat. De lekken worden netjes opgevangen door het AD alwaar een mooi verhaal veel duidelijk maakt over de drijfveren van Faris Kattat: een jongen die vooral zichzelf wil bewijzen, liefst aan vrouwen, en wat moeite heeft de saaie werkelijkheid van politiewerk te scheiden van de door Hollywood gevormde actiewereld in zijn hoofd.