Buitenland

Zweedse moslim slaat dochters om weigeren hoofddoek

26-02-2017 19:03

In Zweden heeft een fanatieke islamitische man beroep aangetekend tegen een veroordeling voor het mishandelen van zijn dochters. Als de meiden geen zin hadden om buitenshuis een hoofddoekje om te knopen, gaf de moslim ze billenkoek met een vliegenmepper of dwong hij ze op een koude vloer te zitten, terwijl hij ze uitschold.

Een dochter van de islamiet had tijdens het proces getuigd dat zij vanaf ongeveer haar negende levensjaar regelmatig door hem werd geslagen. Volgens het eerdere vonnis van de rechtbank van Uppsala, in het oosten van Zweden, kwam dat neer op een grove schending van de integriteit van de kinderen en op mishandeling. De man kreeg daarvoor een jaar celstraf opgelegd, schrijft UNT. 

Meisje leert over haar rechten op school 

Na het verduren van enkele jaren van religieus geïnspireerd huiselijk geweld trok een van de meisjes afgelopen herfst aan de bel. Dit gebeurde nadat ze in de klas een studie had gemaakt van het VN-Kinderrechtenverdrag, waarin staat dat minderjarigen niet moeten worden blootgesteld aan geweld en bedreigingen. Het meisje, dat vond dat dit ook voor haar moest gelden, was vervolgens met haar verhaal naar een leerkracht gestapt.

De vader ontkent de beschuldigingen en beweert de meiden slechts zo nu en dan “voor de lol” een tikje met de vliegenmepper te geven.