TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Opgepakte salafistische terreurverdachte Duitsland was vroeger neo-nazi, bekeerde zich tot islam

Wilde soldaten of polizei-agenten opblazen

Tags:

De salafistische terreurverdachte die vorige week in de Duitse plaats Northeim werd opgepakt, blijkt een verleden te hebben als neonazi. Dat heeft persbureau DPA maandag vernomen. De 26-jarige Sascha L. bekeerde zich tot de islam en ruilde zijn rechts-extremistische ideeën onmiddellijk in voor jihadistische.

De politie trof bij een inval in zijn huis de benodigdheden aan voor het maken van een bom die op afstand tot ontploffing kon worden gebracht. De werkloze Duitser vertelde tijdens het verhoor dat hij militairen of politieagenten in een hinderlaag wilde lokken en doden met het explosief.

De verdachte kwam uit Berlijn en was tweeënhalf jaar geleden verhuisd naar Northeim in het zuiden van Nedersaksen, waar hij een onopvallend leven leidde. Hij woonde in een éénkamerappartement en had een uitkering. Hoe de politie hem op het spoor kwam is nog onduidelijk. Onderzocht wordt momenteel of hij banden had met andere radicale islamisten.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.