‘Verzetskrant’ Parool noemt gecoördineerde anonieme troll-acties tegen PVV ‘activisme’

28-02-2017 12:19

In verkiezingstijd anoniem in gecoördineerde groeps-acties de publieke opinie trachten te beïnvloeden, dat noemt men trolling. Zoals DENK het aanpakte, bijvoorbeeld, met hun nep-accounts.

Nu is er een ‘operatie Libero’, en dat is een groep mensen die in verkiezingstijd anoniem in gecoördineerde groeps-acties de publieke opinie trachten te beïnvloeden, dat noemt men trolling. Zoals DENK het aanpakte, bijvoorbeeld, met hun nep-accounts.

Libero-actievoerderstrolls komen daartoe bijeen in De Coöperatie te Amsterdam, elke avond van nu tot de verkiezingen, om daar hun trolltactieken te bespreken. U leest hier hoe u met ‘PVV-stemmers’ omgaat en hier ziet u een overzicht van de sites waar Libero-trollen actief zijn in de comments.

Uiteraard zijn de mensen achter Libero laf dus anoniem, maar het lijstje voornamen doet vermoeden dat dit lelieblanke Amsterdamse ‘progressieven’ zijn. Alleen Olaf Paulus en Liesbeth de Looper zijn met naam en toenaam te vinden op de site. Met gesloten vizier kunt u hen en andere trollen tegenkomen op discussiesites. De libero-trollhunt is geopend, mocht u op uw favoriete webstek een verdwaalde D66-oïde deuger tegenkomen wiens comments voldoen aan het Libero-protocol, dan roept u ‘BEET’ en krijgt u kudoos.

Nepnieuws

Opmerkelijk in het verhaal is de berichtgeving van voormalig verzetskrant Het Parool. Deze ‘operatie Libero’, die bijeenkomt op een prachtige Godwinlokatie tussen Hollandsche Schouwburg en Verzetsmuseum, is niets meer of minder dan een Oost-Europese nepnieuwsfabriek. Het is exact hetzelfde als een pro-Poetin trollfarm. Maar wat kopt deze stadsfolder: ‘Activisten strijden online tegen de PVV‘.

Ja dat klinkt toch heel anders dan de realiteit he: ‘Doodsbange deugmoralisten richten anonieme trollmilities op om hun gelijk af te dwingen met vieze tactieken’. Dus eerst zijn er gerichte troll-acties, waarna het Parool er doodleuk nepnieuws van maakt. Alleen heet het niet trolling en nepnieuws, nee, alles wat aan de goede zijde der fatsoenskloof gebeurt, is ‘actievoeren’ en ‘verslaggeving.’

Enfin, aan u de schone taak om de Operatie Libero-trolls te ontmaskeren. Of, nog leuker, zelf een nepaccount aanmaken en zeggen dat u namens Operatie Libero spreekt. En dan bijvoorbeeld de wens uitspreken dat PVV-honden onder de tram moeten komen ofzo. Het na-oorlogs verzet, hypocrieter kunnen we het niet maken. Wel veel grappiger. Trololo.

(P.S.: uit jullie woordenlijstje: 020-Gaza is NIET Amsterdam Bijlmer, wereldvreemde Gordelprutsers. Als je ook maar iets van de zegeningen van multicultuur uit de eerste hand ervaren had, zou je dat weten.)